sti: velkommen > medlemsområde > arrangementer >
Velkommen
Selskabet
Medlemsområde
Årbogen
Bogtilbud
E-bøger
Eksterne links
Søgning
Hjælp
Kontakt

Arrangementer

Her finder du en fortegnelse over kommende arrangementer i Selskabet. Den udkommer i form af et efterårsprogram og et forårsprogram. Efterårsprogrammet bliver normalt offentliggjort i august måned og dækker tiden til januar, hvor så forårsprogrammet kommer. Forårets sidste arrangement ligger ofte i april måned. Fra menuen til højre kan du studere hele indeværende sæsonprogram.

 

Sæson 2015/16

Program for arrangementer i efteråret 2016

”De lystige slagtere på Vesterbro”
Byvandring med forfatteren og arkæologen Hanne Fabricius til de nedrivningstruede slagtergårde på Vesterbro, den 6. og 7. september, kl. 17-ca. 18.15.
 BEGRÆNSET ADGANG og tilmelding foretages ved at fremsende en mail til: kobenhavnshistorie@gmail.com (og ikke andre mailadresser!) med oplysning om dag og antallet af ønskede pladser, senest den 31. august. Derefter får deltagerne nærmere besked om mødested m.v.

Fra mødestedet passeres den gamle Svendsgades Politistation, og i Skydebanehaven vil historien om de kongelige skydebrødre, der skød papegøjen, blive fortalt. Herfra fortsættes gennem Matthæusgade og hen til Valdemarsgade, der oprindeligt blev anlagt med 14 villaer, og i ældre tid var vejen ned til Pesthuset på Vester Fælled med pestkirkegården mellem Valdemarsgade og Enghavevej. Vi slutter ved de omstridte slagtergårde på Enghavevej, hvis ikke Københavns Kommune forinden har nået at rive dem ned.

 

Reformert Kirke
Omvisning ved lokalhistorisk guide Jan Janssen i Reformert Kirke, Gothersgade 111, mandag den 17. oktober, kl. ca. 16.30 efter årbogsuddelingen (se nedenfor). Ingen tilmelding.

Kirken er den ene af de to reformerte kirker i Danmark. Den anden findes i Fredericia. Kirken i Gothersgade er Nordens første og ældste immigrantkirke og har i dag fire menigheder, en tysk, en fransk, en koreansk og en ghanesisk. Bygningen i nederlandsk barok fra 1689 kom i stand med hjælp fra Christian V’s dronning Charlotte Amalie fra Hessen-Kassel, der ikke ønskede at konvertere til lutherdommen, samt ved indsamlinger i Schweiz, Brandenburg og Nederlandene. Kirkesproget er stadig tysk og fransk (og koreansk og ghanesisk), men menighederne er i dag meget
små.
 Interiøret vurderes af mange besøgende som et af de smukkeste kirkerum i København, hvor alt inventar er af umalet egetræ med sparsomme senbarokke dekorationer af Friederich Ehbisch, der efter branden i 1728 genforsynede hele fem kirker i byen med inventar.

 

”De forenede Hvide Vare Forretninger” – historien om Magasin du Nord
Foredrag ved museumsinspektør Trine Halle, 24. november kl. 19.30, i Vartovs Store Sal. Ingen tilmelding

Hatte, sko, kjoler, stokke, flipper, knapper, parfumer, sofaer, stole, dukker, cykler og porcelæn. Magasin du Nord. Magasin. Magadulle. Maga. Kendt stormagasin – mange varer og mange kælenavne. Trine Halle fra Magasin du Nord Museum fortæller historien om stormagasinet som i 1868 startede med at sælge hvidevarer og som siden har været en fast del af det danske handelsliv med tusindvis af ansatte og over 100 afdelinger i hele landet. 

 

ÅRBOGSPRÆSENTATION

Reformert Kirke, Gothersgade 111, mandag den 17. oktober, kl. 16.

Alle medlemmer inviteres til præsentation af Historiske meddelelser om København 2016, der indeholder fem artikler af vidtspændende indhold fra mindesteder om Belejringstiden 1658-60 til undersøgelsen af en sædelighedssag i datidens ”boulevardpresse”. Udgivelsen fejres med en mindre forfriskning.
 Vi håber, at rigtigt mange vil lægge vejen forbi og afhente deres årbog, så vi sparer udgifter til omdeling eller postuddeling. Andre vil modtage årbogen løbende frem til ca. nytår 2016/17

 

Gammelholm Skole – en tidlig foregangsskle for mønsterbrydere.
Foredrag ved Jens Tommerup, efter Generalforsamlingen den 14. februar 2017, kl. 19.30. Ingen tilmelding

Mere om dette arrangement i forårsprogrammet 2017, der kommer medio januar.

 


 

Program for arrangementer i foråret 2017

Vi forventer at kunne offentliggøre forårsprogrammet medio januar 2017

Tilbage til toppen


Arkiv:

Arrangementer 2014/15

Arrangementer 2013/14

Arrangementer 2012/13

Arrangementer 2011/12

Arrangementer 2010/11

Arrangementer 2009/10

Arrangementer 2008/09

Arrangementer 2007/08

Arrangementer 2006/07

Arrangementer 2005/06


 


© Selskabet for Københavns Historie 4. november 2015
Valid XHTML | Valid CSS | Copyright | Privatliv | Links til siden | Kolofon |